Πώς να γράψετε ένα φανταστικό άρθρο για το Blog σας σε 5 απλά βήματα

Το να γράψεις ένα άρθρο στο blog σου (ή σε ένα ειδησιογραφικό site) είναι λίγο σαν να οδηγείς. Μπορείς να μελετήσεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ή να διαβάσεις άρθρα που σου λένε πώς να γράψεις ενα άρθρο (πχ σαν αυτό ας πούμε!), και να διαβάζεις για μήνες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το πραγματικό πράγμα όπως να κάτσεις πίσω από το τιμόνι και να βγείς στον δρόμο. Ή κάπως έτσι.

Καλά το πάω; διάβαζα γι αυτο 3 χρόνια!

Τώρα που τελείωσα επιμελώς με αυτήν την ασαφή μεταφορά, ας πάμε στο θέμα μας. Ξέρεις ότι πρέπει να ξεκινήσεις το blogging για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, (ή να αρχίσεις την επιχειρησή σου), αλλά δεν ξέρεις πώς.Εδώ, θα σου δείξω πώς να γράψεις ένα άρθρο στο blog, ή μια δημισίευση σε πέντε απλά βήματα που εγγυώμαι οι άνθρωποι θα θέλουν πραγματικά να διαβάσουν. Ετοιμος? Ας αρχίσουμε.

Πώς να γράψετε ένα άρθρο (ή μια δημοσίευση) σε Blog σε πέντε εύκολα βήματα (Περίληψη):

  • Βήμα 1: Σχεδιάστε το άρθρο επιλέγοντας ένα θέμα, δημιουργώντας ένα περίγραμμα, πραγματοποιώντας έρευνα και ελέγχοντας τα γεγονότα.
  • Βήμα 2: Φτιάξτε έναν τίτλο που είναι και ενημερωτικός αλλά θα αγγίξει και θα απαντήσει στα θέλω των αναγνωστών σας.
  • Βήμα 3: Γράψτε το άθρο σας, είτε γράφοντας το μονοκόματα είτε βαθμιαία τα τμήματα του.
  • Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε εικόνες για να βελτιώσετε το άρθρο σας, να βελτιώσετε τη ροή του, να προσθέσετε χιούμορ και να εξηγήσετε σύνθετα θέματα.
  • Βήμα 5: Επεξεργαστείτε την ανάρτησή σας στο blog. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την επανάληψη, διαβάζετε την ανάρτησή σας δυνατά για να ελέγξετε τη ροή της, να βάλετε κάποιον άλλο να το διαβάσει και να σας κάνει σχόλια. Κρατήσετε τις προτάσεις και τις παραγράφους σύντομες, να μην είστε τελειομανής, μην φοβάστε να κόψετε κείμενο ή να προσαρμόσετε το γράψιμό σας την τελευταία στιγμή.

Τώρα, ας επανεξετάζουμε κάθε βήμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να γράψετε μια δημοσίευση στο Blog, Βήμα 1: Προγραμματισμός

Πρώτον, μια προειδοποίηση – όλη η διαδικασία της σύνταξης ενός άρθρου ή δημοσίευσης πολύ συχνά διαρκεί αρκετά περισσότερο από μερικές ώρες, ακόμα κι αν μπορείτε να πληκτρολογείτε ογδόντα λέξεις το λεπτό και έχετε δεινλες ικανότητες γραφής. Από το σπόρο της ιδέας σας μέχρι να πατήσετε τελικά το “Δημοσίευση”, μπορεί να περάσετε αρκετές μέρες ή ίσως ακόμη και μια εβδομάδα γράφοντας ενα άρθρο, αλλά είναι σημαντικό να ξοδέψετε αυτές τις ζωτικές ώρες προγραμματίζοντας την ανάρτηση σας και επίσης σκεφτόμενοι γύρω από αυτό προτού αρχίσετε να να γράφετε το ίδιο το άρθρο.

Το άρθρο σας  είναι προετοιμασμένο κατάλληλα;

Πολύ πριν καθίσετε για να βάλετε το ψηφιακό στυλό επάνω στο ψηφιακό χαρτί σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να καθίσετε και να γράψετε. Πολλοί νέοι Bloggers παραβλέπουν τη διαδικασία σχεδιασμού και ενώ μπορείτε να παρακάμψετε το στάδιο προγραμματισμού, το να κάνετε την προεργασία σας θα σας εξοικονομήσει χρόνο παρακάτω στη σταδιοδρομία σας  και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε καλές συνήθειες blogging.

Επιλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει

Υπάρχει ένα παλιό εξαιρετικό ρητό που λέει: “Αν δεν είναι ενδιαφέρον για τον συγγραφέα, δεν είναι ενδιαφέρον για τον αναγνώστη”. Δεν έχει σημασία σε ποια βιομηχανία ή αγορά εργάζεστε, ως blogger, θα πρέπει να ζείτε και να πεθαίνετε με αυτό το ρητό.

Πριν κάνετε κάποια από τα παρακάτω βήματα, φροντίστε να επιλέξετε ένα θέμα που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Τίποτα – και εννοώ ΤΙΠΟΤΑ – δεν σκοτώνει ένα blog post πιο αποτελεσματικά από την έλλειψη ενθουσιασμού από τον συγγραφέα. Μπορείτε να καταλάβετε πότε ένας συγγραφέας βαριέται από το θέμα του, και είναι τόσο άσχημο – που πραγματικά με ενοχλεί .

Απλά αποφύγετέ το ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!!!

Μπορώ να ακούσω ήδη τις αντιρρήσεις σας. “Αλλά ο Γιώργος, μου είπε οτι πρέπει να φτιάξω ένα άρθρο για μια εταιρία κατασκευής χαρτοκιβωτίων.” Αισθάνομαι τον πόνο σου, πραγματικά το αισθάνομαι. Κατά τη διάρκεια της (σύντομης) καριέρας μου, έχω γράψει περιεχόμενο για δεκάδες πελάτες σε μερικές λιγότερο από συναρπαστικές βιομηχανίες (όπως είναι η συμμόρφωση με την τρέχουσα νομοθεσία, και το θέμα της εταιρικής στέγης), αλλά το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός επαγγελματία blogger είναι η ικανότητα να γράφει καλά για οποιαδήποτε θέμα, ανεξάρτητα από το πόσο “ξερό” μπορεί να είναι. Το blogging είναι πολύ πιο εύκολο, ωστόσο, αν μπορείτε να συγκεντρώσετε τουλάχιστον ένα μικρό ενθουσιασμό για το θέμα που έχετε μπροστά σας.

Πρέπει να είστε σε θέση να δεχτείτε ότι δεν κάθε άρθρο δεν πρόκειται να σας ενθουσιάζει. Ορισμένα άρθρα θα σας κάνουν να τα αισθανθείτε σαν αγγαρεία, αλλά αν μπορείτε, επιλέξτε θέματα που θα θέλατε να διαβάσετε – ακόμα κι αν σχετίζονται με εξειδικευμένες βιομηχανίες. Όσο πιο ενθουσιασμένοι είστε σχετικά με το θέμα σας, τόσο πιο ενθουσιασμένοι οι αναγνώστες σας θα είναι όταν το διαβάζουν.

Ας συνεργαστούμε

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT ΣΑΣ

Το εύρος των δεξιοτήτων μας και η εξειδίκευσή μας είναι στη διάθεσή σας, όλα προσαρμοσμένα στο να δημιουργήσουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα σας ωθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας, θα ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο, θα σας οδηγήσει σε πωλήσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα μοναδικό ταξίδι για κάθε επισκέπτη και πελάτη.