Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με απλά βήματα

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων συχνά σκέφτονται τη διαδικασία σχεδιασμού ιστοσελίδων με έμφαση σε τεχνικά θέματα, όπως wireframes, κώδικα και διαχείριση περιεχομένου. Αλλά ο εξαιρετικός σχεδιασμός δεν είναι για το πώς θα ενσωματώσετε τα κουμπιά κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή ακόμα και τα γραφικά. Καλή σχεδίαση είναι στην πραγματικότητα η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου που ευθυγραμμίζεται με μια γενική στρατηγική.

Οι καλά σχεδιασμένες ιστοσελίδες προσφέρουν κάτι περισσότερο από απλή αισθητική. Προσελκύουν τους επισκέπτες και βοηθούν τους ανθρώπους να κατανοούν το προϊόν, την εταιρεία και το branding μέσω ποικίλων δεικτών, που περιλαμβάνουν γραφικά, κείμενο και αλληλεπιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε στοιχείο του ιστότοπού σας πρέπει να εργάζεται προς ένα καθορισμένο στόχο.

Αλλά πώς επιτυγχάνετε αυτή την αρμονική σύνθεση στοιχείων; Μέσω μιας ολιστικής διαδικασίας σχεδιασμού ιστοσελίδων που λαμβάνει υπόψη τόσο τη μορφή όσο και τη λειτουργία.

Αναγνώριση στόχου:

Σε περίπτωση που δουλεύω με τον πελάτη για να καθορίσω ποιους στόχους πρέπει να εκπληρώσει ο ιστότοπος. Δηλαδή, ποιος είναι ο σκοπός της.

Πεδίο εφαρμογής:

Μόλις αναγνωρίσουμε τους στόχους του ιστότοπου, μπορούμε να καθορίσουμε το πεδίο εφαρμογής του έργου. Δηλαδή, ποιες σελίδες και χαρακτηριστικά απαιτεί ο ιστότοπος για την εκπλήρωση του στόχου και το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή αυτών.

Χάρτης ιστοτόπου και δημιουργία wireframe:

Με σαφώς προσδιορισμένο πεδίο, μπορούμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τον χάρτη ιστότοπου, καθορίζοντας τον τρόπο αλληλεπίδρασης του περιεχομένου και των χαρακτηριστικών που ορίσαμε.

Γραφείο με Υπολογιστή Web Designer

Δημιουργία περιεχομένου:

Τώρα που έχουμε μεγαλύτερη εικόνα για τον ιστότοπο, μπορούμε να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε περιεχόμενο για τις μεμονωμένες σελίδες, διατηρώντας πάντα υπόψη τη βελτιστοποίηση της μηχανής αναζήτησης, ώστε να διατηρήσουμε τις σελίδες εστιασμένες σε ένα μόνο θέμα. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε πραγματικό περιεχόμενο για να εργαστείτε για το επόμενο στάδιο:

Οπτικά στοιχεία:

Με την αρχιτεκτονική του ιστότοπου και κάποιο περιεχόμενο στη θέση του, μπορούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε στο οπτικό κομμάτι. Ανάλογα με τον πελάτη, αυτό μπορεί να είναι ήδη καθορισμένο, αλλά ίσως να ορίζετε και το οπτικό στυλ από την αρχή.

Δοκιμές:

Μέχρι τώρα έχουμε όλες τις σελίδες σας και ορίσαμε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται στον επισκέπτη του ιστότοπου, οπότε ήρθε η ώρα να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν. Συνδυάζουμε τη χειροκίνητη περιήγηση του ιστότοπου σε μια ποικιλία συσκευών με αυτοματοποιημένα προγράμματα ανίχνευσης ιστότοπων για να εντοπίσουμε τα πάντα, από ζητήματα εμπειρίας χρήστη έως απλούς σπασμένους συνδέσμους.

Επίσημη έναρξη!

Αφού όλα λειτουργούν όμορφα, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε την Επίσημη έναρξη του ιστοτόπου σας! Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τον προγραμματισμό τόσο του χρονοδιαγράμματος της επίσημης έναρξης όσο και των στρατηγικών επικοινωνίας – δηλαδή πότε θα ξεκινήσετε και πώς θα τον γνωστοποιήσουμε στον κόσμο; Μετά από αυτό; Μετά το γιορτάζουμε!

Ας συνεργαστούμε

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT ΣΑΣ

Το εύρος των δεξιοτήτων μας και η εξειδίκευσή μας είναι στη διάθεσή σας, όλα προσαρμοσμένα στο να δημιουργήσουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα σας ωθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας, θα ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο, θα σας οδηγήσει σε πωλήσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα μοναδικό ταξίδι για κάθε επισκέπτη και πελάτη.

ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ